Участь представників громади у першому туристичному форумі в Кіровоградській області

  • 1570

У Кропивницькому відбувся перший туристичний форум, присвячений внутрішньому туризму, можливостям та перспективам розвитку туристичної галузі на території Кіровоградської області.

Ініціаторка форуму, голова Кіровоградської ОДА Марія Чорна анонсувала початок роботи над великою програмою розвитку туризму в області. «Кіровоградщина – це аграрне серце України. Ми маємо прекрасні краєвиди, безкраї поля, зелені луги, ліси, неймовірну природу. Наші люди працьовиті та щирі. Давайте це покажемо всій Україні!», − зазначила вона.

У рамках заходу відбулася низка панельних дискусій, присвячених розвитку туризму. До них долучилися заступниця міністра культури та інформаційної політики України Лариса, голова Державного агентства розвитку туризму України, докторант лабораторії політичних та соціальних трансформацій Паризького університету Дені Дідро (Франція) prePhD, представники бізнесу та також методист «Центру культури і дозвілля» Приютівської селищної ради Валентина Портна.

Як зазначила представниця нашої громади, на форумі було підписано меморандуми про співпрацю  у галузі туризму між Кіровоградською ОДА, ГО «Екскурс-Інформ» та Кіровоградським відокремленим підрозділом спілки сільського зеленого туризму в Україні.  Завдання меморандуму − туристична крос-промоція, ефективна співпраця у напрямку туризму та рекреацій, сприяння просуванню позитивного іміджу Кіровоградської області, розвиток внутрішнього та виїзного туризму, а також екскурсійний справи.