Відбулося засідання виконавчого комітету

  • 1327

Фото без опису

1 липня, у ході чергового засідання виконавчого комітету Приютівської селищної ради було розглянуто 16 питань порядку денного.

Першочергово члени виконкому надали матеріальну допомогу 7-м жителям громади в зв’язку з лікуванням на підставі довідок КП «Центральна міська лікарня» м. Олександрії, КНП «Олександрійський онкологічний диспансер Кіровоградської обласної ради», КНП «Кіровоградська обласна лікарня Кіровоградської обласної ради» та КНП «Обласний клінічний онкологічний центр Кіровоградської обласної ради». Поряд із цим, двоє чоловіків отримають одноразову матеріальну допомогу як особи, що були призвані на строкову службу.

У ході засідання також розглянуто питання, що були подані на розгляд службою у справах дітей. Це, зокрема − доцільність влаштування та цілодобового перебування дитини із встановленою інвалідністю до будинку-інтернату; затвердження висновку про доцільність позбавлення батьківських прав; надання дозволу на зарахування дитини на цілодобове перебування та навчання до інституційного догляду; надання статусу дітей, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів; надання дозволу на укладення договору дарування житлового будинку з господарсько-побутовими будівлями та спорудами та земельною ділянкою неповнолітній дитині; не надання дозволу на реалізацію житлового будинку з господарсько-побутовими будівлями, в якому зареєстрована малолітня дитина.

Враховуючи рекомендації комісії з питань захисту прав дітей та клопотання КУ «Центр надання соціальних послуг», вирішено поставити на облік сім’ї, які потрапили в складні життєві обставини. Поряд із цим, взято під соціальний супровід сім’ї, в яких встановлено наявність складних життєвих обставин.

Також присутні зняли з квартирного обліку особу з числа дітей, позбавлених батьківського піклування, у зв’язку з придбанням йому житла за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам. Наступним питанням утворено комісію з питань формування пропозицій стосовно потреба щодо спрямування субвенції і визначення дітей, яким буде придбано житло або призначено грошову компенсацію.

Окрім того, було надано дозвіл на розміщення тимчасової споруди для виїзної торгівлі (поп-корн та солодка вата) у визначені дні, а саме до 17 липня 2021 року. Фізичну особу-підприємця зобов’язали у вказаний період дотримуватися правил благоустрою, а також слідкувати за порядком біля розміщення тимчасової споруди

Наступним рішенням затверджено план заходів з реалізації Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у Новій українській школі на 2021 рік. Серед головних стратегічних цілей Плану: здоров’язбережувальна складова освіти, розбудова здорового харчування, формування культури харчування та правильних харчових звичок; удосконалення медичного обслуговування учнів та працівників закладів освіти; безпечність, доступність та інклюзивність освітнього середовища тощо.

Заслухавши інформацію спеціаліста відділу інфраструктури та земельних відносин, виконавчий комітет погодив кронування дерев у селах Андріївка та Войнівка, що знаходяться у аварійному стані. Це зокрема, канадські тополі та клени.