У Приютівській громаді затвердили ставки місцевих податків і зборів на 2022 рік

  • 819

9 липня на черговому засіданні сесії Приютівської селищної ради депутати затвердили ставки місцевих податків та зборів. Як пояснила секретар ради Вікторія Лисенко, − це щорічне рішення, направлене на встановлення ставки податків і зборів, що, у свою чергу, забезпечують власне надходження до селищного бюджету. Воно пройшло всю процедуру погодження і набуде чинності з 1 січня 2022 року.

Наступним рішенням ініційовано співробітництво територіальних громад Приютівської селищної ради, Пантаївської селищної ради та Новопразької селищної ради в сфері надання соціальних послуг у формі реалізації спільних проектів, спільного фінансування (утримання) установ та організацій комунальної форми власності. Це дозволить підвищити якість надання таких послуг на основі спільних інтересів та цілей, ефективного виконання органами місцевого самоврядування визначених повноважень.

У ході сесії внесені зміни до показників бюджету громади, визначених у рішенні Приютівської селищної ради від 24 грудня 2020 року № 108 «Про бюджет Приютівської селищної територіальної громади на 2021 рік».

Окрім того, депутати розглянули та ухвалили рішення про деякі питання розрахунку орендної плати за комунальне майно; про реєстрацію права комунальної власності на земельні ділянки; про передачу сільським, селищним, міським радам («Землю громадам»), тобто базовому рівню місцевого самоврядування, повноважень з розпорядженнями всіма землями державної власності, розташовані за межами населених пунктів у межах відповідних територіальних громад та реєстрацію земельних ділянок комунальної власності; Програму забезпечення містобудівною документацією населених пунктів Приютівської селищної ради на 2021-2023 роки та рішення про розроблення такої документації.