Тетяна Панета взяла участь у першій Раді розвитку громад Кіровоградщини

  • 820

У Кіровоградській області запрацювала Рада розвитку громад, яка має стати ефективним майданчиком для розгляду різноманітних питань, що стосується кожного населеного пункту Кіровоградщини.  До участі долучилися представники усіх територіальних громад області, зокрема заступник Приютівського селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяна Панета.

Фото без опису

«Потреба провести захід, де ми разом з вами зможемо не тільки обговорити поточні чи нагальні питання, а знаходити реальні шляхи для розвитку області – була давно. Порядок денний та теми ми формували разом, відштовхуючись від ваших побажань. Тому впевнена, що і опрацюємо їх плідно», − наголосила голова Кіровоградської ОДА.

Під час засідання розглядалося чимало питань розвитку та життєдіяльності громад, які зокрема стосуються ініціатив Президента України та є актуальними для кожного мешканця Кіровоградщини. На початку присутні розглянули стан проведення в області кампанії вакцинації населення від коронавірсуної інфекції. Наступним питанням стала реалізація обласної програми соціальної підтримки учасників АТО/ООС, членів їх сімей, сімей загиблих (померлих) учасників АТО/ООС та увічнення пам’яті загиблих (померлих) ветеранів у Кіровоградській області на 2021-2025 роки.

Далі учасники засідання заслухали та обговорили інформацію директора департаменту освіти і науки про реформу шкільного харчування в закладах освіти. Під час розгляду питання було відзначено, що поточний ремонт їдальнь (харчоблоків) було виконано у 11 школах та 4 садочках області, зокрема у Приютівській територіальній громаді.

На Раді розвитку громад приділили увагу й реалізації проєкту «Активні парки – локації здорової України» та створенню парків відпочинку в громадах області. На сьогодні визначено 13 об’єктів для включення до «першої черги». Відзначимо, що до «другої черги» соціального проєкту увійшло селище Приютівка та ще 7 населених пунктів області.