Зміни до бюджету та земельні питання розглянули депутати на черговій сесії

  • 962

Фото без опису

21 липня депутатський корпус зібрався на чергову дванадцяту сесію Приютівської селищної ради. Під час затвердження порядку денного до основних питань за висновками постійних комісій були внесені ще додаткові. Усього було розглянуто 26 питань.

Чимало проектів рішень стосувалися саме земельних питань. Тож, розглянувши клопотання ПрАТ «Київстар», було вирішено розробити детальний план території Новоселівського старостинського округу, в якому буде визначена можливість розташування та експлуатації об’єктів і споруд телекомунікацій для будівництва та експлуатації споруди електрозв’язку – вежі.

Відповідно до Земельного кодексу України, Закону України «Про землеустрій», Порядку проведення інвентаризації земель, розпорядження Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 р. № 716-р та Постанови Верховної Ради України від 17.07.2020 р. № 807-ІX − було надано дозвіл на розробку технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації земель на території Приютівської територіальної громади приватній організації. Метою такої інвентаризації земель є виявлення фактичних наявних земель, земельних ділянок та усіх підтверджуючих документів та приведення усіх даних у відповідність із фактичним станом речей.

Також ухвалено ряд питань, які зокрема стосувалися внесення змін до договорів оренди земельних ділянок, надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність, затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу та об’єднання земельних ділянок тощо.

Поряд із цим, внесено зміни в рішення Приютівської селищної ради від 24 грудня 2020 року № 108 «Про бюджет Приютівської селищної територіальної громади на 2021 рік». Зокрема, виділено кошти КП «Водолій» на придбання плаваючої біозагрузки для біофільтрів очистки води та придбання двох насосів. Також додано кошти на утримання дитячо-юнацької спортивної школи «КОЛОС» та комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Приютівської селищної ради.