Поліцейські офіцери громади прозвітували про свою роботу

  • 876

Фото без опису

3 серпня у Приютівській селищній раді відбулося чергове засідання виконкому, на якому присутні окрім розгляду порядку денного заслухали звіт за шість місяців роботи поліцейських офіцерів громади Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області. Про криміногенну обстановку на території Приютівської територіальної громади, проблемні питання, скоєні злочини та їх розкриття, розповів Віталій Нікулін.

«Протягом поточного 2021 року мною та моїм колегою Олександром Чередніченко було розглянуто 280 звернень громадян, в порівнянні з минулим 2020 роком – 250 таких звернень, тобто спостерігається збільшення кількості звернень, що свідчить про довіру населення до поліції. Більшість звернень громадян надходить на лінію «102». А завдяки тому, що поліцейські офіцери громади знаходяться на території обслуговування та належним чином забезпечені та мають можливість мобільно реагувати на звернення громадян такі звернення оперативно та більш якісно опрацьовувались нами. За перше півріччя 2021 року мною спільно з колегою здійснено 2 виступи перед громадою та 11 виступів в навчальних закладах. Учням початкових класів подобаються лекції щодо безпечної поведінки на дорозі та останні часто прохають про повторне відвідування їх закладу. Зрозуміло, що пандемія корона вірусу внесла свою лепту, але я з колегою і в подальшому плануємо проводити такі виступи серед наших маленьких громадян, з дотриманням усіх протиепідемічних норм», — зазначив поліцейський офіцер громади.

Також поліцейський зупинився на профілактиці правопорушень, як кримінальних так і адміністративних. Протягом першого півріччя 2021 року на території обслуговування зафіксовано 81 адміністративних порушення, з яких 2 у сфері дозвільної системи (зброя), 71 у сфері громадської безпеки та 8 у сфері безпеки дорожнього руху. Щодо кримінальних правопорушень, то у 2020 році їх виявлено та задокументовано – 8, з яких 5 – крадіжки та 1 легкі тілесні ушкодження та 2 факти зберігання наркотичних засобів.  У першій половині 2021 року – 7 злочинів, якими є злочини проти власності, тобто крадіжки.

Протягом 2021 року під час спільних відпрацювань з поліцейськими офіцерами громади сусідніх ТГ було виявлено та задокументовано 2 адміністративних правопорушення пов’язаних з керуванням транспортними засобами з ознаками алкогольного сп’яніння. Особлива увага звертається  на факти домашнього насильства, застосування спеціальних заходів стосовно протидії домашньому насильству та проведення з кривдниками превентивної роботи, забезпечено надання інформаційної підтримки постраждалим особам щодо їхніх прав та соціальних послуг, якими вони можуть скористатися.

На постійній основі здійснюється перевірка за місцем проживання кривдників, які перебувають на профілактичному обліку в Олександрійському РВП, з метою попередження повторного вчинення ними правопорушень та у разі виявлення порушень негайно вживаються заходи щодо їх припинення та притягнення винних до відповідальності передбачених чинним законодавством. Зокрема протягом 2021 року було зафіксовано 43 випадків вчинення домашнього насильства, до правопорушників було застосовані покарання у виді – штрафу, громадських робіт.

Також протягом 2021 року було виявлено 3 випадки зберігання самогону.