Приютівська селищна рада продовжує працювати над вдосконаленням роботи із звернень громадян

  • 1237

Фото без опису

Відповідно до вимог Закону України «Про звернення громадян» та Указу Президента України від 07.02.2008 року №109 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» проаналізовано стан роботи зі зверненнями громадян, що надійшли до Приютівської селищної ради за перше півріччя 2021 року.

З метою забезпечення реалізації та гарантування конституційного права громадян на звернення до органів місцевого самоврядування розроблено та затверджено графіки виїзних та особистих прийомів селищним головою, секретарем селищної ради та заступниками селищного голови. Прийом громадян та виїзні прийоми відбувають згідно до затверджених графіків.

За перше півріччя 2021 року селищним головою, секретарем селищної ради та заступниками селищного голови на особистих прийомах прийнято 32 громадян, на виїзних – 19. Під час прийомів усім громадянам, які зверталися надано допомогу та роз’яснення.

В Приютівській селищні раді за номером (067) 296 17 60 функціонує телефонна «гаряча лінія».

Протягом 6 місяців 2021 року до Приютівської селищної ради надійшло 342 звернення, з них: 288 – вирішено позитивно, на 49 звернень надано роз’яснення, 5 – знаходяться на контролі.

Серед авторів звернень, які найбільше звертаються до селищної ради та зазначили свій соціальний стан, категорію, стать:

  • за соціальним станом: пенсіонери – 60; військовослужбовці – 4; безробітні – 13; інші категорії – 366;
  • за категоріями: учасники бойових дій – 11; багатодітні сім’ї – 41; інваліди різних нозологій захворювань – 12; інші – 405;
  • за статтю: жінок – 209 та 185 чоловіків.

За характером основних питань з якими зверталися громадяни:

  • аграрна політика і земельні відносини – 30;
  • соціальна політика та соціальний захист населення – 150;
  • комунальне господарство – 75.

Всі звернення громадян селищною радою розглянуто, заявникам надано відповіді.

Приютівська селищна рада продовжує працювати над вдосконаленням роботи із звернень громадян, вивчає причини, що їх породжують та вживає заходів щодо їх усунення.