У Приютівській громаді провели Урочисту ходу «Народжені вільними»

  • 697

Фото без опису

Масові заходи до Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України впродовж 20-24 серпня заплановані в багатьох населених пунктах Приютівської територіальної громади. Зокрема, 20 серпня Центральною садибою пройшла Урочиста хода «Народжені вільними».

Розпочався захід з Державного Гімну та урочистого підняття національного стягу. Починаючи від Приютівської селищної ради з розгорнутим великим синьо-жовтим прапором активні жителі, молодь та діти, виконуючи патріотичні пісні, колоною вирушили до паркової зони біля Цукрового заводу, де і відбулися урочистості з нагоди національних свят. Підтримали ініціативу організаторів також учасники АТО та матері загиблих героїв, імена котрих навіки залишаться в нашій пам’яті та нашій історії, як справжніх захисників рідної землі.

Після вітальної промови, селищний голова Андрій Коломійцев та його заступник Тетяна Панета подяками відзначили Наталію Солдатенко, Ярославу Ільчук та Валентину Таранець за особисті внески в розвиток демократичного громадянського суспільства та Української держави, активну життєву позицію, вагомі досягнення в праці та з нагоди 30-ї річниці Незалежності України. Зокрема, грамотами були нагороджені Віктор Тімановський, Олена Карпинська та Валентина Нагорна.

Після офіційної частини, захід продовжився виступами місцевих аматорських колективів. Після чого, хвилиною мовчання усі присутні вшанували пам'ять героїв Небесної Сотні, військовослужбовців, бійців Національної гвардії та добровольців, які загинули на сході України – всіх, хто поклав життя за долю, за волю, за незалежність і свободу нашої з вами єдиної України.

Наприкінці заходу військовий оркестр в/ч 2269 продемонстрував дефіле з виконанням українських пісень.