У Приютівській громаді відбулася щорічна серпнева конференція освітян «Сучасна школа: від викликів до можливостей»

  • 1538

Фото без опису

Сьогодні, 27 серпня, на території Користівського ліцею відбулась найочікуваніша подія року для освітян Приютівської територіальної громади – «Серпнева конференція – 2021». Ключова тема заходу: «Сучасна школа: від викликів до можливостей».

На початку, до присутніх звернулися директор КУ «Центр із обслуговування комунальних закладів та установ» Світлана Михайленко, селищний голова Андрій Коломійцев, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяна Панета та голова Олександрійської районної державної адміністрації Ольга Коріненко.

«Розвиток освіти є і надалі буде одним із пріоритетів у роботі Приютівської територіальної. У бюджеті громади на 2021 рік близько 60% видатків спрямовані виключно на потреби і розвиток освітянської галузі. Невдовзі стартує новий навчальний рік і я сподіваюся, що продовжиться він безпосередньо у класах, а не дистанційно», − зазначив Андрій Олександрович. Після чого, нагородив подяками колективи закладів освіти за належну підготовку до початку навчального року.

Під час заходу педагоги громади обговорили проблеми та здобутки освітянської галузі впродовж навчального року 2020/2021 і визначили пріоритетні напрямки роботи на прийдешній навчальний рік. Зокрема, йшлося і про нові стандарти української школи, виклики освітньої реформи, формування спроможної мережі закладів освіти в умовах децентралізації та організацію харчування у закладах освіти.

За словами учасників, такі заходи є дуже важливими, адже зустрічі для мислячих людей сприяють зрушенню з місця, а форма проведення стимулює до співпраці та роздумів про зміни в освіті.