У Приютівській громаді вшанували пам’ять полеглих Захисників України

  • 851

Фото без опису

До Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність, який відзначається щорічно 29 серпня, у Приютівській територіальній громаді біля меморіальних дошок та могилах Героїв збирались небайдужі, аби покласти квіти та вшанувати загиблих на Сході України.

На заходах були присутні селищний голова Андрій Коломійцев, секретар ради Вікторія Лисенко, заступник селищного голови Тетяна Панета, керівники структурних підрозділів селищної ради, голова Олександрійської РДА Ольга Коріненко, представники громадської організації ветеранів АТО/ООС «Захисники України – Олександрійщини» на чолі із Олександром Михайликом, а також матері загиблих, рідні, друзі, ветерани, діти та молодь.

Церемонія покладання квітів до меморіальної дошки солдату Олександру Лупаїні пройшла у Бутівському. У свою чергу, в Приютівці вшанували пам’ять полеглого бійця ремонтно-відновлювального батальйону, 24-ї окремої механізованої бригади Дениса Хрієнка. Віддали шану загиблим Героям й в інших населених пунктах громади, зокрема кулеметнику 17-го окремого мотопіхотного батальйону Віталію Костюку в Косівці, а також Артему Мазуру в Новоселівці − старшому солдату, заступнику командира бойової машини, навіднику, оператору 1 механізованого відділення 3 механізованого батальйону.

Вічна пам’ять нашим захисникам!

Для довідки: 29 серпня встановлено указом Президента України задля гідного вшанування пам’яті Героїв. Цього дня відбулася Іловайська трагедія, де загинула найбільша кількість українських воїнів. Ті трагічні події розгорталися на сході України на полях соняхів. І саме там сотні захисників України поклали своє життя. Відтоді соняшник – символ історичної мужності українських воїнів, символ життя України.

#ГероїКіровоградщини #ШануймоЗахисників