У школах громади пройшли святкові лінійки з нагоди 1 вересня

  • 1642

Фото без опису

Сьогодні, 1 вересня, в семи закладах загальної середньої освіти Приютівської селищної ради відзначили День знань. Новий навчальний рік в громаді розпочався в традиційному форматі − учні пішли до навчальних закладів.

На лінійках збиралися керівництво селищної ради, вчителі, учні, першокласники та їхні батьки. Особливу увагу сьогодні приділили першачкам, які вперше сядуть за парти та випускникам, для яких цей навчальний рік у школі буде останнім. Всього у новому навчальному році в школах Приютівської територіальної громади навчатиметься 1182 учнів, серед яких 120 – першокласники.

Впродовж підготовки до навчального року в кабінети найменших учнів було закуплено багатофункціональні пристрої для друку, 6 інтерактивних дошок, 4 мультибордів, 10 ноутбуків та понад 100 комплектів одномісних меблів (парта і стілець), зокрема стінки та шафи. Дбаючи про безпеку та комфорт перевезень закуплені послуги з ремонту, технічного обслуговування 6 шкільних автобусів і супутнього обладнання. Проведено технічне обслуговування газових та твердопаливних котлів, заміри опору ізоляції електричних мереж, хімічну безрозбірну промивку системи опалення в деяких закладах та інші поточні ремонти. Відзначимо, що з 1 вересня 2021 року також впроваджено новий механізм організації харчування шляхом закупівлі продуктів та їх самостійного приготування у шкільних їдальнях.

Освітній процес розпочато, враховуючи протиепідемічні заходи на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19). Із врахуванням Тимчасових рекомендацій також організовано підвезення учнів та гаряче харчування, а також створено належні умов перебування в закладах освіти усіх учасників освітнього процесу.

Вітаємо всіх з початком навчального року. Бажаємо усім учасникам освітнього процесу міцного здоров’я, щастя, благополуччя, творчих здобутків та злагоди в державі.