Войнівський ансамбль «Берегиня» відзначив 20-річний ювілей

  • 564

Фото без опису

Концерт із нагоди 20-річчя вокального ансамбля «Берегиня» відбувся 4 вересня у Войнівці. У місцевому сільському будинку культури восьмеро вокалісток заспівали народних пісень для односельців та гостей. На ювілейному концерті вони продемонстрували приклади свого розмаїтого репертуару, який формувався роками – патріотичні, повстанські, жартівливі, ліричні пісні.

Зі словами вітань до учасниць зверталися Приютівський селищний голова Андрій Коломійцев, заступник селищного голови Тетяна Панета й староста села Михайло Ручйов. Багато добрих слів було сказано на адресу колективу, виступаючі побажали нових ідей, вдячного глядача, активної гастрольної діяльності, підтримки з боку шанувальників, та творчого довголіття! Завітали на «Гостини по-сусідству» з вітаннями вокальні колективи «Надія» смт Приютівка, «Криниченька» с. Протопопівка, «Березівчанка» с. Березівка й скрипалька Валерія Царініна.

Цього вечора, ведучі згадували й історію народження «Берегині»…

Почалося все саме із конкурсу сільських жінок «Жінка 2000 року». Під час підготовки та проведення цього заходу виникла ідея створити жіноче об’єднання. Мета створення клубу – це збереження та відтворення українських народних традицій на селі та роль жінки в суспільстві.

Основою цього об’єднання стали учасники конкурсу: Валентина Падалиця, Людмила Докієнко, Людмила Романова, Тетяна Шумило, Валентина Котельникова, Валентина Рейзмір, Наталія Борщова. До учасників конкурсу поступово приєдналися ще жінки, різні за віком, характером, вподобаннями, яких об’єднувала любов до книги, пісні: Антоніна Порплиця, Таїса Гоц, Ніна Крамаренко, Віра Чубук, Олена Метка, Любов Овчаренко, Галина Кушнір, Юлія Ямкова, Віра Приткла (нині покійна), Любов та Тетяна Саленко, Марина Дячук, Лілія Тарасенко. Хоча більша половина жінок була пенсійного віку, але їх об’єднувала не тільки любов до книги, а й і до пісні. Тому і стали учасниками аматорської вокальної групи «Берегиня» при сільському будинку культури.

Щиро дякуємо артистам творчого колективу за цінний внесок у культурне життя громади, збереження та примноження українських традицій. Бажаємо вам благополуччя та нових творчих здобутків!