Проведено профілактичні заходи з метою попередження продажу спиртних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім

  • 611

Фото без опису

Поліцейські офіцери Приютівської громади Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області спільно з провідним спеціалістом відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Приютівської селищної ради відвідали заклади торгівлі на території громади. Ці візити відбулися з метою попередження продажу спиртних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім.

Під час заходу працівникам торгівлі рекомендовано неухильно дотримуватись норм чинного законодавства, не продавати пиво, алкогольні, слабоалкогольні напої, а також тютюнові вироби неповнолітнім та наголошено, що відповідно до ст. 15-3 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» продаж вказаних товарів забороняється особам, які не досягли 18 років.

Також, цією статтею визначено, що продавець зобов'язаний отримати від покупця паспорт або інші документи, які підтверджують його вік. При відмові покупця надати такий документ, продаж алкогольних напоїв чи тютюнових виробів такій особі забороняється.