Зміни до показників бюджету, розвиток комунальної інфраструктури та інші рішення депутатів селищної ради

  • 459

Фото без опису

17 вересня депутатський корпус зібрався на чергову чотирнадцяту сесію Приютівської селищної ради. Під час затвердження порядку денного до основних питань за висновками постійних комісій були внесені ще додаткові. Усього було розглянуто 41 проектів рішень.

Заслухавши інформацію начальника відділу розвитку територій, депутати погодили зміни до рішення сесії від 24 грудня 2020 року № 217 «Про затвердження програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства Приютівської селищної ради на 2021 рік», зокрема: збільшено термін реалізації програми до 2024 року та збільшено обсяг фінансових ресурсів для реалізації цієї програми на 11 млн. 684 тис. грн.

За умови отримання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток комунальної інфраструктури, у тому числі на придбання комунальної техніки, надано дозвіл комунальному підприємству «Водолій» на укладання договору фінансового лізингу на придбання: сміттєвозу бокового завантаження на базі шасі «МАЗ 4371», трактору «Беларус-82.1» та навісного обладнання.

Окрім схвалення прогнозу бюджету Приютівської територіальної громади на 2022-2024 роки, внесено зміни до показників бюджету громади, визначених у рішенні Приютівської селищної ради від 24 грудня 2020 року № 108 «Про бюджет Приютівської селищної територіальної громади на 2021 рік», зокрема: зменшено доходи в сумі 16 111 968 грн, що були надані Новопразькою селищною радою для утримання їх закладів освіти. Поряд із цим, уточнено вільний залишок в сумі 1 171 321 грн. Ці кошти будуть направлені на поточний ремонт «Центральної бібліотеки смт Приютівка» (450,0 тис. грн), придбання дитячих майданчиків (200,0 тис. грн) лампи вуличного освітлення (290,0 тис. грн), послуги з обслуговування вуличного освітлення (50,0 тис. грн), облаштування тротуарів (336,0 тис. грн), компенсаційні виплати за пільговий проїзд (305,2 тис. грн), гідрохімічне очищення та ремонт системи опалення Косівського СБК (115,0 тис. грн) та ін.

Відповідно до статті 25, 26 та 54 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» затверджено проект рішення щодо утворення відділу освіти, молоді та спорту Приютівської селищної ради. Метою Відділу є створення умов для розвитку особистості і творчої самореалізації кожного громадянина через систему різнорівневої дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти, забезпечення доступності освіти для всіх, хто її потребує, забезпечення реалізації місцевої та державної політики з питань освіти, молоді та спорту.

Депутати звернулися до Кабінету Міністрів України щодо недопущення подорожчання природного газу, зокрема про врегулювання цін на енергоносії для бюджетних установ.

Окрім того, розглянуто та ухвалено ряд питань, які зокрема стосувалися затвердження технічної документації із землеустрою щодо поділу та об’єднання земельних ділянок, надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність учасникам бойових дій, внесення змін до договорів оренди земельних ділянок та ін.