у Приютівській селищній раді відбулося позачергове засідання комісії з питань ТЕБ і НС

  • 1421

Фото без опису

Сьогодні, 22 вересня, з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 у Приютівській селищній раді відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Враховуючи протоколи позачергових засідань обласної комісії №25 та Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій №35 від 21.09.2021, на території громади з 23 вересня запроваджено «жовтий» рівень епідеміологічної небезпеки.

Серед головних обмежень:

  • заборонені масові заходи за участю більше однієї людини на 4 кв. метра площі території або з наповненістю залів більше двох третин місць в кожному окремому залі;
  • не більше чотирьох чоловік за столиком в закладі громадського харчування, а відстань між столамимінімум 1,5 метра;
  • кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із наповненістю залів менше двох третин місць або 50% місць в кожному окремому залі;
  • спортивні зали та фітнесцентри працюватимуть при обмеженні кількості відвідувачів з розрахунку одна людина на 10 кв. метрів площі.

Водночас, заборонено відвідування закладів загальної освіти здобувачами освіти, крім закладів освіти, в яких не менш як 80 відсотків працівників мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, чи міжнародний, внутрішній сертифікат або іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати), або однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), або негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного веб-порталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія.

Поряд із цим, даним рішенням керівників закладів освіти зобов’язали протягом 23-25 вересня 2021 року здійснити організаційні заходи щодо роботи їх закладів під час дії «жовтого» рівня епідеміологічної небезпеки.