Навчання у Школі проєктного менеджменту завершилося, втім проєкт продовжується…

  • 747

Фото без опису

Три навчальні дні для учнів «Школи проєктного менеджменту» минули, але проєкт на цьому не завершується. 24 вересня учасники проєкту мали змогу презентувати напрацьовані проєкти у групах (навчальні), а також свої власні для того аби в режимі реального часу спробувати позмагаються за фінансування.  Таким чином, за допомогою менторського супроводу тренерів, було пропрацьовано сильні і слабкі сторони кожного проєкту для  їх подачі на «Конкурс ініціатив жителів Приютівської громади».

Для цього проектні заявки також буде відправлено партнерам з чеської неурядової організації «Team 4 Ukraine», що спільно проводили навчання з Олександрійським гендерним інформаційним і Тренінговим центром «Мозаїка» за підтримки Чесько-українського форуму громадянського суспільства спільно. Така менторська підтримка була запланована для того, щоб активні жителі громади навчилися писати проєктні заявки та шукати джерела фіннасування для втілення власних ініціатив не тільки з місцевого бюджету, а й міжнародних фондів, а також для налагодження співпраці з чеськими активістами  для втілення довгострокових і націлених на розвиток громади проєктів.

Під час триденного навчання учасники напрацювали 8 власних проєктних заявок та три командних. Ось, відгуки та враження наших «учнів» після проходження навчання:

Катерина Бацман: «На днях мала чудову нагоду відвідати Школу проектного менеджменту організовану ПриютівськоюТГ. Навчання проводили прекрасні тренерки Анна Орловська та Кан Люба (наші дівчатка) та пані Соня Свободова (тренерка з чеської сторони). Дуже вдячна усим причетним до організації та проведення цього навчання! Три дні промайнули на одному диханні! Ціла купа позитивних вражень від команди та валіза корисних нових знань».

Анастасія Недвига: «Дякую тренеркам за змістовні знання у галузі проєктного менеджменту, новий досвід та практичні навики, а також натхнення для втілення нових проєктів. А ще дякую кожній учасниці школи за командну роботу, обмін корисним та цікавим досвідом, і звісно ж, за гарно проведений час з користю. Завдяки отриманим, у школі проєктного менеджменту, знанням, маю змогу розвиватися як особистість, а також розвивати громаду, особливо рідне для мене село Войнівку».

Ірина Варакута: «Найзнаковіше для мене те, що, завдяки цим трьом дням я глибше пізнала своє «дітище» і, не дивлячись на можливі ризики, закохалась в нього ще більше! Впевнена, що екоідея ДоброДару принесе багато практичної користі та візуального задоволення нашим постійним та новим гостям. Під час школи ми почали писати проектну заявку, реалізація якої сприятиме метаморфозі нашого сервісу речей у проект із розширеними послугами для мешканців громади».

Ірина Балашова: «Це немов курс молодого бійця. Дуже інтенсивно і грунтовно. Дякую тренеркам Anna Orlovska і Любов Кан за прокачку мізків. Корисно. А ще - йти до мети завжди драйвово і повчально».