29-30 вересня до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру відбудуться пам’ятні заходи

  • 589

Фото без опису

До 80-х роковин трагедії Бабиного Яру в Приютівській територіальній громаді проходить низка заходів, покликаних вшанувати пам'ять усіх загиблих. Зокрема, в школах для учнів 5-11 класів пройде Національний урок пам’яті на базі освітньої онлайн-платформи «Червона точка пам’яті», а в читацьких залах бібліотек протягом тижня демонструються книжкові панорами, тематичні відеопокази, презентації, виставки тощо.

Дивіться більше про заходи, проведені в освітніх та культурних закладах громади до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру на сторінці КУ «Центр культури і дозвілля» Приютівської селищної ради.

Для довідки: 29-30 вересня 1941 року у Бабиному Яру розстріляли майже 34 тисячі київських євреїв. Бабин Яр став страшним символом Голокосту в Східній Європі. Це чи не наймасовіший одноразовий розстріл часів Другої світової війни. З 1941 по 1943 роки нацисти розстріляли в Бабинофму Яру в Києві від 70 до 100 тисяч людей, убивши майже все єврейське населення міста. Також у Бабиному Яру були вбиті роми, українці, радянські військовополонені, пацієнти психіатричної лікарні.