Старшокласники з Олександрійського району брали участь у військово-патріотичному таборі на території оздоровчого закладу «Дружба»

  • 1330

Фото без опису

5-6 жовтня на базі дитячого оздоровчого закладу «Дружба» у Войнівці був організований військово-патріотичний табір. Серед учасників – 70 учнів закладів освіти Приютівської, Новопразької, Олександрійської, Попельнастівської, Онуфріївської та Пантаївської територіальних громад.

З нагоди закриття табору школярів привітали голова Олександрійської районної державної адміністрації Ольга Коріненко та Приютівський селищний голова Андрій Коломійцев. «Це нагода опанувати практичні ази військової науки, випробувати свої можливості та загартувати характер. Адже майбутнє держави, її міць та суверенітет залежатиме від того, наскільки ви будете підготовлені в разі потреби протистояти зовнішнім загрозам», − звернувся Андрій Олександрович.

Захід провели з нагоди Дня Захисників та Захисниць України за ініціативи Олександрійської районної державної адміністрації та за сприяння КУ «Центр із обслуговування комунальних закладів та установ» Приютівської селищної ради, Військової частини №2269, Окремого загону спеціального призначення Центрального управління Національної гвардії України та спортивного клубу «ЗАХИСТ».

Для учасників заходу було організовано ігри та конкурси, а також роботу різноманітних локацій зі спорядженням, спеціальними засобами, зброєю, військовою технікою. Хлопці та дівчата мали змогу, крім іншого, відпрацьовувати техніку подолання ями. Проводилися також змагання зі стрільби з пневматичної зброї, змагання з метання гранати на влучність і дальність. На території олександрійської військової частини №2269 учасники табору мали можливість оглянути броньований автомобіль і зразки зброї військовослужбовців.