Ведення бухгалтерського обліку в закладах освіти: консультація експертів

  • 1528

Фото без опису

Про особливості ведення бухгалтерського обліку у закладах освіти громади дізналися фінансисти Приютівської селищної ради, яку провела команда Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Кіровоградській області.

У світлі вимог Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту» та на стратегічну перспективу, заклади освіти в громадах набудуть фінансової автономії. Яким чином і як ефективніше це зробити, про це треба починати думати місцевим радам вже зараз. Навчальні заходи «U-LEAD з Європою» направлені на експертну підтримку територіальних громад для організації якісного процесу в різних галузевих напрямках, в тому числі і в галузі освіти, - зазначив керівник Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Кіровоградській області Олег Яременко.

На його думку, від правильності та своєчасності управлінських рішень органів місцевого самоврядування залежить спроможність освітньої шкільної мережі, якість освітніх послуг в громаді і яку освіту отримає молоде покоління.

Про організацію ведення бухгалтерського обліку у закладах освіти розповідала радниця з питань муніципальних фінансів та управління Олена Савченко.

Були розглянуті таки питання:

  • ризики та переваги фінансової автономії закладів освіти;
  • самостійну фінансовогосподарську діяльність закладів освіти.
  • форми ведення бухгалтерського обліку в автономних закладах освіти;
  • сутність повної та часткової фінансової автономії;
  • алгоритм впровадження фінансової автономії в громадах;
  • розподіл обов’язків між головними бухгалтерами відділу/управління освіти та централізованої бухгалтерії/комунальної установи з обслуговування закладів.

За матеріалами ULEAD з Європою в Кіровоградській області