У Приютівській громаді безоблікові мережі вуличного освітлення переводять в статус облікових

  • 594

Фото без опису

Упродовж тривалого часу частина ліхтарів вуличного освітлення у багатьох населених пунктах громади використовувалась безобліково. Це означає, що її обсяг визначався відповідно до потужностей струмоприймачів та їх часу роботи. Але на сьогодні згідно із законодавством споживання електричної енергії без розрахункових засобів обліку − не допускається.

Тому Приютівською селищною радою вживаються невідкладні заходи (виготовлення проектно-кошторисної документації, проведення тендерних процедур) щодо переведення таких мереж у статус облікових. Тож цього року ці роботи вже проведено у Войнівці, Андріївці, Недогарках та перебувають на фінальному етапі у Протопопівці. Відучора тут завершують підключення ліній вуличного освітлення по двох трансформаторних підстанціях – КТП-13 та КТП-353. Протягом найближчих тижнів від ПрАТ «Кіровоградобленерго» очікується підключення освітлення до КТП-320.

Щороку в громаді розширяється мережа зовнішнього освітлення і на нових об’єктах реконструкції встановлюються сучасні світлодіодні енергозберігаючі світильники. Наразі триває монтаж лінії вуличного освітлення для встановлення таких ліхтарів по вул. Культури у Косівці. До кінця 2021 року заплановано модернізувати освітлення у Войнівці загальною протяжністю 2 кілометри, зокрема по вул. Нижче Набережній та частині вул. Центральній.