Приютівський селищний голова Андрій Коломійцев взяв участь у Форумі «Безпечна громада»

  • 1293

Фото без опису

Відбувся Форум вчора, 4 листопада, у Києві за ініціативи Міністерства внутрішніх справ України в межах Всеукраїнського форуму «Україна 30» у партнерстві з Конгресом місцевих і регіональних влад, Всеукраїнськими асоціаціями представницьких органів місцевої влади, під патронатом Президента України.

Присвячений він актуалізації питань співпраці Міністерства внутрішніх справ України, центральних органів виконавчої влади системи МВС, інших зацікавлених органів влади з територіальними громадами зі створення безпечного середовища, реалізації спільних інфраструктурних проєктів та розвитку цифрових сервісів для громадян.

«Українська держава разом з місцевою владою та територіальними громадами мають створити безпечне середовище для кожного українця», – наголосив у своєму виступі Президент України Володимир Зеленський.

Президент наголосив, що кожен мешканець громади має право на захист свого життя, здоров’я та власності від злочинних посягань, на цивільний захист, запобігання та ліквідацію наслідків надзвичайних ситуацій, стихійних лих, пожеж, на якісні й доступні адміністративні послуги.

«Безпека громади починається там, де злагоджено й швидко працює місцева добровільна пожежна команда, у якої є всі необхідні для цього засоби та професійна техніка. Там, де захист дитини, жінки, людини похилого віку від домашнього насильства – це не тільки справа поліції, а й суспільна проблема. Там, де є можливість за допомогою гелікоптера надати екстрену медичну допомогу в будь-якому куточку нашої великої країни, швидко евакуювати постраждалих або хворих до лікарні. Ось про ці прості, на перший погляд, речі, але складні, на мою думку, ми сьогодні маємо говорити», – додав він.