У Приютівській громаді розпочато роботу над створенням нової стратегії розвитку до 2027 року

  • 917

Фото без опису

Складання нового документу зумовлене значними змінами у складі громади, в зв’язку з  адміністративно-територіальною реформою, що відбулася у 2020 році. У результаті до складу Приютівської громади приєдналося 5 сільських рад (16 сіл) та було від’єднано 2 сільські ради. Таким чином попередня Стратегія, яка затверджувалася ще в 2019 році, не враховувала потреби і проблеми нових територій, тому і виникла нагальна потреба створити новий документ і напрацювати нові напрямки розвитку громади.

Розпорядженням селищного голови Андрія Коломійцева була створена робоча група, яка буде розробляти Стратегію. До її складу ввійшли представники депутатського корпусу, громадські активісти, старости, а також працівники апарату селищної ради.

Наразі спеціалістами відділу розвитку територій проводиться збір та систематизація статистичних даних по старостинським округам, та розробляється анкета для опитування жителів громади з метою виявлення проблемних питань та розробки заходів для реалізації поставлених завдань. Залучення громадськості під час написання Стратегії є важливим, адже потрібно максимально врахувати думки та пропозиції жителів громади щоб включити їх до нового документу.