У Приютівці вшанували пам'ять жертв Голодоморів

  • 552

Фото без опису

Кожного року, у четверту суботу листопада, в Україні та світі вшановують пам'ять мільйонів жертв голодоморів. У XX столітті українці пережили їх тричі: у 1921-1923, 1932-1933 і 1946-1947 роках. Наймасштабніший із них був у 1932-33 роках. Саме його нині називають геноцидом українського народу, здійсненим сталінським режимом. Жертвами цього Голодомору в Україні стали щонайменше 3,9 мільйона людей.

Меморіальний захід з нагоди відзначення національного пам'ятного дня у Приютівці відбувся 27 листопада біля Цукрозаводського будинку культури. Екскурсом в історію тих страшних часів стали зібрані та озвучені спогади про Голодомор на нашій території.

Учасники зібрання, серед яких заступник голови Приютівської громади Тетяна Панета,  а також представники трудових колективів, і просто небайдужі мешканці, схилили голови у хвилині мовчання та запалили свічки у знак пам’яті.

Вшанували пам'ять жертв голодоморів і учні старших класів Цукрозаводської школи. Вчителі ознайомили дітей з трагічним минулим українського народу, та закликали з повагою ставитися до історії своєї держави. Адже спільна пам'ять та спільна історія мають об'єднувати нас, робити сильнішими. Це фундамент нашого майбутнього.

З кожним днем стає все менше свідків, які пам’ятають голодомор і можуть розповісти про нього. І наше завдання зберегти свідчення про ті страшні часи для майбутніх поколінь.

Тому 27 листопада 2021 року о 16.00 годині – по всій країні відбулася загальнонаціональна хвилина мовчання та акція «Запали свічку пам’яті! Вшануй пам'ять жертв геноциду!», до якої приєдналися тисячі українців, в тому числі і жителі Приютівської громади в різних населених пунктах.