У Протопопівці та Лікарівці пройдуть круглі столи на тему «Знайти порозуміння»

  • 769

Фото без опису

7  та 9 грудня адміністрація КУ «Центр культури і дозвілля» Приютівської селищної ради планує провести 2 круглі столи на тему «Знайти порозуміння» для жителів Протопопівки та Лікарівки.

Заходи пройдуть у межах програми тренінгу «Місцеві комітети миру: світова практика локальної взаємодії в Україні», навчання в якому пройшов  методист КУ «Центру культури і дозвілля» Наталія Луценко. Відтак має змогу поділитися власними напрацюваннями та розповісти про інструменти для роботи комітетів миру у громадах. Зокрема, про те, що нас об’єднує, і в чому ми можемо бути схожі, та про конфлікти у суспільстві і шляхи їх вирішення.

Багато хто знає, що децентралізація - це реформа місцевого самоврядування. Але не всім відомо, що коли її почали запроваджувати, то у ході об’єднавчих процесів  і розвитку новоспечених громад виникало багато проблем. Їх суть полягає  перш за все у тому, що територіальні громади мали на договірній основі об’єднувати свої зусилля та ресурси для вирішення існуючих проблем, однак  не завжди їм це вдавалося і вдається. Що ж стає на заваді до якісного співробітництва і налагодження  тісної співпраці? Які є найефективніші інструменти  комунікації? Чому нам так не вистачає нейтральних майданчиків для спілкування?  Що таке діалоги, переговори, мадіація? Та які є передумови до мови ворожнечі, дискримінації, насилля, гендерної нерівності, тощо?

Відповіді на ці та інші запитання вам допоможе віднайти робота в круглому столі «Знайти порозуміння». Доєднуйтесь і вам − буде цікаво!