До Міжнародного дня людей з інвалідністю у Приютівській громаді провели ряд заходів

  • 1220

Фото без опису

3 грудня відзначається Міжнародний день осіб з інвалідністю, який привертає увагу до проблем людей з особливими потребами, захисту їх гідності, прав і благополуччя. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей з обмеженими фізичними можливостями.

Тож з метою привернення уваги широкої громадськості до проблем інвалідів, у КУ «Центр надання соціальних послуг Приютівської селищної ради» провели День відкритих дверей, в ході якого послуги натуральної допомоги для людей з інвалідністю надавалися безкоштовно. Також, придбано та вручено продуктові набори особам, які перебувають на обліку й того найбільше потребують. На обслуговуванні Центру наразі перебуває 92 особи з інвалідністю, які регулярно отримують кваліфіковані соціальні послуги відповідно до своїх потреб.

Всього на території Приютівської територіальній громади налічується більш ніж 150 осіб з інвалідністю, із яких 54 – дитини. Відділом соціального захисту населення постійно проводиться робота щодо забезпечення осіб із особливими фізичними потребами засобами технічної реабілітації та послугами санаторно-курортного лікуванням за рахунок обласного та державного бюджетів.

Ефективна адаптація та інтеграція дітей, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку до суспільства неможливі без здобуття ними повноцінної дошкільної, шкільної та позашкільної освіти. Тому в закладах освіти Приютівської селищної ради КУ «Центр із обслуговування комунальних закладів та установ Приютівської селищної ради» створено умови для осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Відзначимо, що умови для інвалідів створені й в кожній з 5 сімейних амбулаторій загальної практики – сімейної медицини, де нещодавно облаштували пандуси. Місцями підйому зможуть користуватись як мами з дитячими візочками, так і люди з особливими потребами.

На базі Войнівського закладу  загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Приютівської селищної ради  створено інклюзивно-ресурсну кімнату, яка надає можливості працювати як із дітьми, які потребують корекції фізичного та (або) розумового розвитку, так із дітьми з обмеженими фізичними можливостями. Дана кімната забезпечена сучасною матеріально-технічною базо: інтерактивна підлога, модульні конструктори, бізіборд,  дидактичний набір Фребеля  та інше. А нещодавно було придбано  дитячий інтерактивний стіл, який надасть можливості створити комфортне психологічне середовище під час освітнього процесу, розвивати моторику  та логіку,  навчити рахувати, читати, малювати,  зацікавити казковим персонажем чи просто розважити веселою грою будь-яку дитину, яка потребує корекції фізичного та (або) розумового розвитку або з обмеженими фізичними можливостями.

В навчальних закладах громади в рамках відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю провели «Уроки доброти». У свою чергу, КУ «Центр культури і дозвілля Приютівської селищної ради» впродовж тижня організували культурно-тематичні заходи «Добро починається з тебе» для дітей з особливими потребами.