У Центрі культури і дозвілля провели патріотичну зустріч з військовими

  • 723

Сьогодні, 6 грудня, у КУ «Центр культури і дозвілля» відбувся патріотичний екскурс «Ми щит і меч твій Україно».  Захід пройшов спільно із закладом освіти (старшокласниками Протопопівської школи) та Спілкою захисників Олександрійщини і був приурочений до 30-річниці Дня Збройних сил України, що відзначається 6 грудня.

Його розпочав військовий і заступник голови Спілки Олександр Лещенко. Він розповів присутнім про особливості Другої Світової та операції АТО/ООС , а також запросив до слова трьох своїх побратимів – Ігоря Погребного, Валерія Зоренка та Олексія Андрушко.

Ігор, зокрема, зупинився на питанні вшанування пам’яті полеглих та розповів учасникам про встановлену у Приютівці пам’ятну стелу, яку сам зробив та обладнав разом з побратимами.

Валерій Зоренко у свою чергу зазначив про важливість безпечного поводження з невідомими й підозрілими предметами. Та акцентував, що у разі їх виявлення потрібно негайно звертатися до МНС.

А от Олексій Андрушко презентував учасникам зустрічі свою чималу колекцію військових шевронів. А це близько сотні штук.  І кожен, зі слів військового, має свою історію та вирізняється не лише роками випуску, а й різновидом військових підрозділів та частин, які символізує.

Бібліотекар Ніна Лазаренко провела з учасниками заходу патріотичну вікторину на знання термінів військової справи. Школярі із захопленням відповідали та брали у ній участь. Та активно спілкувалися, як з військовими, так і представниками ЦКД.

По завершенню виступів, військових привітав директор КУ «Центр культури і дозвілля» Дарія Ратушняк, вручивши їм квіти.