Відзнаки «За мужність і відвагу» отримали двоє ліквідаторів з Приютівської громади

  • 731

14 грудня – день, коли Українська держава вшановує героїчний подвиг учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Насамперед, це день мужніх та самовідданих людей, які у 1986 році прийняли доленосний виклик, щоб захистити не тільки Україну, але й усе людство від руйнівного впливу зруйнованого внаслідок аварії на Чорнобильської АЕС 4-го енергоблоку.

Силами понад 600 тисяч ліквідаторів за рекордно короткий термін, 206 днів, у 1986 році було побудовано об’єкт «Укриття». Це перша захисна споруда, яка дозволила пом’якшити згубний вплив мирного атома, що вийшов з-під контролю. Сьогодні наш обов’язок – пам’ятати про учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, які є прикладом мужності, самовідданості та високого професіоналізму.

Тож у День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС секретар Вікторія Лисенко та начальник відділу соціального захисту Приютівської селищної ради Юлія Ніконова відвідали ветерана-ліквідатора Степена Білогана, що проживає у Войнівці. Вони подякували Степану Івановичу за героїзм, професійність, самовідданість й мужність при ліквідації наслідків техногенної катастрофи й вручили йому нагрудний знак та Відзнаку Кіровоградської області «За мужність і відвагу».

Удостоєний нагрудним знаком та Відзнакою Кіровоградської області «За мужність і відвагу» й мешканець села Протопопівка – Олексій Мартюшин.

Ми пам'ятаємо всіх поіменно: і тих, хто відійшов у вічність, і тих, з ким маємо честь жити і працювати разом. Доземний уклін і довічна шана всім, хто брав участь у подоланні чорнобильського лиха, хто ціною власного життя подарував майбутнє всьому людству.