Розпочалися перші підключення до оптичного інтернету в межах проєкту «Інтернет-субвенція»

  • 986

Фото без опису

За кошти «Інтернет-субвенції» заклади соціальної сфери села Андріївка (школа, садочок, бібліотека та фельдшерсько-акушерський пункт) вже отримали надшвидкісний інтернет. Разом із тим, можливість вперше підключитися до оптичного інтернету отримали близько 400 потенційних абонентів. Для цього провайдером ТОВ «АВАТОР ІСП» по населеному пункту прокладено близько 7 000 метрів оптичних мереж.

Приютівська селищна рада уважно контролює всі етапи проєкту й слідкує, щоб всі заявлені заклади отримали доступ до швидкісного інтернету. Відтак, на кожному об’єкті соціальної інфраструктури швидкість інтернету наразі складає понад 500 Мбіт/c. Важливо, що вищеперераховані заклади отримали безкоштовний швидкісний інтернет до кінця 2022 року.

Нагадаємо, що Приютівська територіальна громада відповідно до розподілу коштів для реалізації цього проекту в п’яти населених пунктах отримала 939,3 тис. грн. Наразі з провайдерами підписано угоди для підключення до інтернету сіл Бутівське, Веселе, Костянтинівка та Недогарки. Всього по громаді планується прокласти 51 000 метрів оптичних мереж.