Відбулася чергова сесія Приютівської селищної ради

  • 675

Депутати Приютівської селищної ради на черговій сесії затвердили програми розвитку громади на найближчі кілька років, надали згоду Олександрійській міській територіальній громаді на організацію співробітництва територіальних громад у сфері охорони здоров’я та ухвалили земельні питання. Сімнадцята сесія Приютівської селищної ради відбулася сьогодні, 15 грудня.

На початку селищний голова Андрій Коломійцев вручив депутатам, зокрема Віктору Гуртовому, Сергію Титаренку та Василю Михайленку – подяки й грамоти (від Кіровоградської обласної державної адміністрації та обласної ради) та привітав їх з відзнаками.

Заслухавши інформацію начальника відділу доходів та видатків, депутати підтримали внесення змін в рішення від 24 грудня 2020 року № 108 «Про бюджет Приютівської селищної територіальної громади на 2021 рік». Було збільшено доходи в сумі 418,39 тис. грн. за рахунок збільшення субвенції з обласного бюджету на придбання житла дітям-сиротами, субвенції місцевим бюджетам «Нова українська школа» та субвенції на утримання «Центру надання соціальних послуг» від Пантаївської громади. Поряд із цим, здійснено перерозподіл деяких планових показників.

До того ж затверджено положення про резервний фонд бюджету, про фонд охорони навколишнього природного середовища Приютівської селищної ради та перелік використання коштів у наступному році.

Далі присутні на засіданні обговорили та ухвалили програму розвитку культури, туризму, мистецтва та охорони культурної спадщини; програму соціальної підтримки осіб та сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, та протидії домашньому насильству; програму розвитку земельних відносин, раціонального використання та охорони земель; програму розвитку вулично-дорожньої мережі, забезпечення безпеки руху на автомобільних дорогах та вулицях громади; програму формування позитивного міжнародного та інвестиційного іміджу; програму національно-патріотичного виховання дітей та молоді; програму боротьби з амброзією полинолистою та повитицею; програму поводження з безпритульними тваринами; програми соціально-економічного розвитку; програму фінансування видатків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд пільгових категорій громадян та надання пільг з послуг зв’язку, інших передбачених законодавством пільг; програму з надання одноразової матеріальної допомоги незахищеним категорія населення, які зареєстровані та проживають на території громади; програму інформатизації.

Наступними рішеннями затверджено структури та чисельність апарату Приютівської селищної ради та її виконавчих органів на 2022 рік, штатний розпис комунальних підприємств «Струмок» та «Водолій», а також відділу освіти, молоді та спорту.

Разом із тим багато питань ухвалили депутати щодо земельних відносин. Всього 56 питань з різних сфер життя громади розглянули на черговій сесії.