Про головне зі звіту Приютівського селищного голови Андрія Коломійцева про роботу за 2021 рік

  • 990

Фото без опису

? Бюджет Приютівської територіальної громади за підсумками 2021 року буде перевиконано. Обсяг дохідної частини бюджету Приютівської територіальної громади станом на 22 грудня складав 162 207,67 тис. грн. (100,07% викон.) з урахуванням трансфертів.

???? Будівництво пішохідного мосту через річку Інгулець між Приютівкою та Войнівкою відповідає термінам. З моменту початку будівельних робіт повністю готові три з чотирьох фундаментів. Виготовлено металоконструкції мосту, зокрема несучий елемент споруди – пілон. Вартість об’єкту станом на вересень 2021 року становить більше 16 575,00 тис. грн. З державного бюджету на реалізацію цього проекту виділили 10 000,00 тис. грн.

???? Стан готовності Центру надання послуг у Войнівці – 90%. Цього року будівництво було профінансовано з місцевого бюджету на суму 350 тис. грн. Потреба у фінансуванні для завершення та введення в експлуатацію будівлі становить 1 900,00 тис. грн.

???? Земельна реформа та нові вимоги до планування територій на місцевому рівні потребували застосування ефективних рішень. Відтак, сектором з питань земельних відносин − укладено 93 договори на оренду земельних ділянок на загальну площу 143,43 га; переукладено 109 договорів на загальну площу 1628,00 га; прийнято рекомендовану ставку орендної плати – 12%; розпочато інвентаризацію земель усіх форм власності та користування.

???? Вперше через електронну систему Prozorro проведено аукціон з продажу права оренди земельної ділянки площею 20 га на території Лікарівського старостинського округу. Стартова ціна за землю зросла в понад 3 рази − з 74 тис. грн. до понад 230 тис. грн. на рік.

???? Навесні запрацював сучасний Центр надання адміністративних послуг з віддаленим робочим місцем адміністратора у Косівці. За час його роботи відвідувачам надали більше 18 тис. адміністративних послуг.

???? Поточний ремонт доріг за рахунок місцевого бюджету громади зроблено в Приютівці, Войнівці, Протопопівці, Новоселівці, Березівці, Лікарівці та Мар’ївці. Разом із тим, роботи з вирівнювання та підсипки ґрунтового дорожнього покриття провели в кожному старостинському окрузі. За рахунок територіально-дорожнього фонду відремонтовано ділянки доріг: Войнівка – Олександрія; Березівка – Ясинуватка, Протопопівка – Бандурівка, М-22 – Лікарівка, М-04 – Новоселівка; частини доріг в межах сіл Березівка та Недогарки. Здійснено поточне утримання дороги Т-12-15 в межах громади.

????????? Загальні видатки на освіту цього року склали 71 068,75 тис. грн. Серед капітальних видатків та придбань на заклади загальної середньої освіти: 10 інтерактивних мультимедійних комплексів; 6 комплектів мультимедійного обладнання; квадрокоптер; газовий котел; 5 ноутбуків; проєкт капітального ремонту системи опалення Войнівського ЗЗСО. На поточний ремонт закладів загальної середньої та дошкільної освіти витрачено 1 068,7 тис. грн.

???? Створено Мистецьку школу, в якій навчається 37 учнів. Вживаються заходи щодо якісного матеріально-технічного забезпечення – придбано гітару та сучасне цифрове піаніно, адже заклад розпочав свою освітню діяльність саме з музичного напрямку. Також не виключається можливість введення нових творчих напрямків – хореографії чи художнього мистецтва.

????????? Завдяки залученню позабюджетних коштів, а саме сільськогосподарського підприємства ТОВ «Агродар ЛТД» вдалося відремонтували коридори Приютівської АЗПСМ на обох поверхах, а також облаштувати кімнату гігієни. Разом із тим, заходи з поточного ремонту за рахунок місцевого бюджету провели в більшості закладів охорони здоров’я, зокрема: в Пункті екстреної медичної допомоги відремонтували вбиральню; в Протопопівській АЗПСМ встановили обладнання для очистки води; в Лікарівському ФАПі відремонтували ґанок; пандуси для маломобільних груп населення облаштували у Приютівській, Косівській та Войнівській амбулаторіях.