Про тарифи на послуги з поводження з твердими побутовими відходами

  • 803

Фото без опису

З 1 січня 2022 року в селищі Приютівка та селах Протопопівка, Березівка, Войнівка, Костянтинівка, Бутівське, Занфірівка та Косівка зріс тариф на послуги з поводження з твердими побутовими відходами. Виконавчий комітет Приютівської селищної ради своїм рішенням від 28 грудня підтримав відповідну ініціативу КП «Водолій».

Старий тариф вже давно був нерентабельний, оскільки: змінився розмір мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму; зросла вартість паливно-мастильних матеріалів, шин, запчастин та послуг, якими користується підприємство. Таким чином, доходи підприємства, одержувані за рахунок оплати послуги з вивезення сміття, вже не покривали витрати на цю роботу.

Ситуація ускладнюється тим, що мешканці під різними причинами уникають заключення договорів, і відповідно, оплати за послугу з вивезення твердих побутових відходів.

Запропонована плата з одну людину в місяць складе 27,00 грн., що є економічно-обґрунтованим тарифом на сьогодні. При цьому КП «Водолій» зможе забезпечити безперебійне надання послуги з вивезення ТПВ, продовжуючи при цьому покращувати якість цієї послуги, зокрема закуповувати нові контейнери та додаткову техніку для збору сміття.