Діти громади зможуть безкоштовно лікуватись в міській стоматологічній поліклініці (Оновлено)

  • 1107

Завдяки міжмуніципальній співпраці у сфері охорони здоров’я з Олександрійською ТГ, діти з Приютівської територіальної громади віком від 0 до 18 років зможуть лікуватись у стоматолога за гроші місцевого бюджету селищної ради.

Всього в громаді нараховується близько двох тисяч дітей. За розрахунками міської стоматологічної поліклініки, на мінімальний набір послуг для однієї дитини потрібно близько 120 гривень. Це огляд, видалення зуба, лікування за маловитратними технологіями. Якщо лікар запропонує більш дороговартісний матеріал і батьки погодяться, тоді за це вони платитимуть кошти. Але обмежень не буде – чи це один огляд чи два і більше. Наразі напрацьовуються умови договору та схема розрахунку з медичним закладом.

«Скоріш за все, ми двічі на рік спрямовуватимемо субвенцію поліклініці, натомість нам надаватимуть щомісячні звіти використаних коштів. Попередньо з розрахунків орієнтуємося на 20-30 тисяч у рік, але після перших місяців програми буде більш зрозуміліша ситуація і, можливо, треба буде корегувати. Думаю, це питання вже розглянемо на сесії у лютому», – уточнила Тетяна Панета.

Отримувачі безкоштовних стоматологічних послуг повинні мати при собі документ, що підтверджує прописку в одному з населених пунктів нашої громади.

Кіровоградська правда - новини Кіровоградщини