Матеріальна допомога та батьківська плата за харчування дітей: що розглядали на черговому засіданні виконкому

  • 917

Фото без опису

На першому засіданні виконавчого комітету Приютівської селищної ради у 2022 році, що відбулося сьогодні, першочергово було розглянуто заяви від мешканців Войнівського та Костянтинівського старостинських округів щодо надання їм матеріальної допомоги у зв’язку з лікуванням, а також жителю Приютівки як такому, що є учасником бойових дій. За результатами розгляду чотирьом заявникам надали допомогу на загальну суму 9 000 грн.

З метою відзначення ювілейних дат осіб, члени виконкому затвердили кошторис витрат для організації привітання 95-річної жительки нашої громади. Відзначимо, що у 2022 році статтю витрат на вручення матеріальної допомоги ювілярам старше 90-років збільшили на 500 грн.

У ході засідання також розглянуто питання, що були подані на розгляд відділом освіти, молоді та спорту щодо затвердження батьківської плати за харчування дітей в закладах дошкільної, загальної середньої освіти та їх дошкільних підрозділах. В поточному році у ЗДО та дошкільних підрозділах ЗЗСО вона складе 20 грн. 25 коп. в день при трьохразовому харчуванні (45% від суми витрат). У свою чергу, вартість одноразового харчування одного учня для ЗЗСО складе 24 грн. на день.

Як і раніше, від плати за харчування дитини стовідсотково звільнені: батьки або особи, які їх замінюють, із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», а також в інших випадках, передбачених законодавством України.

Окремо розглянуто План роботи відділу освіти, молоді та спорту на 2022 рік. Серед інших питань порядку денного: надання статусу дітей-сиріт; поділ об’єкта нерухомого майна; внесення змін до рішення виконавчого комітету «Про уповноваження посадових осіб на складання протоколів про адміністративні правопорушення».