У Приютівській громаді утворено Інклюзивно-ресурсний центр

  • 1086

Фото без опису

Дане рішення було ухвалено наприкінці минулого тижня на 19 сесії Приютівської селищної ради 8 скликання. Центр створений з метою надання послуг дітям з особливими освітніми потребами, які проживають (навчаються) на території громади, та забезпечення їх права на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти.

Функціонування цього закладу дасть можливість забезпечити психолого-педагогічний супровід дітей з особливими освітніми потребами, надання таким діткам психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг, проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку, надання методичної допомоги педагогічним працівникам закладів дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) освіти та інших закладів освіти, які забезпечують здобуття загальної середньої освіти, батькам або законним представникам дітей з особливими освітніми потребами. 

Відзначимо, що раніше такі послуги дітям нашої громади надавали у КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Попельнастівської сільської ради, за що з місцевого бюджету Приютівської селищної ради надавали їм щорічну субвенцію.

Координуватиме роботу Інклюзивно-ресурсного центру відділ освіти, молоді та спорту Приютівської селищної ради. Директор закладу буде призначатися на конкурсній основі. Його діяльність  забезпечуватимуть фахівці, котрі мають вищу педагогічну (психологічну) освіту.