Приютівську громаду відвідала делегація із Асоціації міст України

  • 391

Фото без опису

Бюджетні процеси, актуальні питання ринку газу та інші актуальні питання місцевого самоврядування обговорили під час інформаційно-консультаційної зустрічі старости, посадові особи Приютівської селищної ради з очільнецею й консультантами Кіровоградського регіонального відділення Асоціації міст України.

«Цьогоріч Асоціація міст України відзначатиме 30-ту річницю заснування. Нині членами Асоціації є 969 громад − міських, селищних і сільських. Серед них і 41 територіальна громада Кіровоградщини. Таку довіру АМУ  здобула послідовним і  наполегливим діям у лобіюванні інтересів місцевого самоврядування в центральних та регіональних органах державної влади», − так розпочала зустріч виконавча директорка Кіровоградського РВ АМУ Валентина Ільюшкіна.

Власне, про діяльність Асоціації протягом минулого року у відстоюванні ресурсного забезпечення та збільшення фінансування на делеговані повноваження органів місцевого самоврядування, зокрема,  збільшення обсягів ПДФО з 60% до 64%  розповів консультант з бюджетних питань Анатолій Абрамов. Впродовж розмови було розглянуто й актуальні питання роботи ринку газу в Україні та взаємодії громадян із надавачами послуг. Серед іншого присутні цікавились можливістю як правильно будувати відносини із постачальниками при користуванні одночасно газовим і альтернативними видами опалення.

Валентина Остапчук, консультант з питань комунікацій Кіровоградського РВ АМУ користуючись можливістю нагадала присутнім про важливість побудови якісної інформаційної кампанії про життя в Приютівській громаді, закликала долучатись до усіх комунікаційних каналів Асоціації міст України та регіонального відділення й взаємодіяти з колегами задля обміну досвідом.