В закладах освіти та культури Приютівської громади відзначили День Соборності

  • 914

Фото без опису

Завтра в Україні відзначатимуть День Соборності. Так, в далекому 1919 році було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР). Для нашої країни ця подія мала надважливе значення, оскільки визначала єдність усього українського народу вільної і суверенної держави Україна.

Тож напередодні, з нагоди відзначення цього важливого національного свята, в закладах освіти та культури Приютівської територіальної громади були проведені тематичні заходи.

Зокрема, у Центральній бібліотеці пройшла година державності − «Єдина духом Україна». На заході були присутні та задіяні в участі учні Користівського ліцею, Цукрозаводського ЗЗСО І-ІІІ ступенів, ветерани громадської організації «Захисники України Олександрійщини» та жителі селища Приютівка. Привітали присутніх на заході заступник селищного голови Тетяна Панета та голова громадської організації Олександр Михайлик.

Також на заході читали вірші про Україну, інсценізація авторського вірша Л. Бабій «Єдина Україна» у виконанні О. Бабій, музичні твори у виконанні Е. Ткачової та пісня у виконання вокального колективу «Надія». Присутні в залі вшанували хвилиною мовчання всіх тих, хто загинув та гине зараз на полях боротьби за нашу єдність та незалежність. Усі присутні на заході, підійшли до монументу та вшанували загиблих героїв, взялися за руки утворивши ланцюг єдності й показали, що наша країна − єдина! Що наша Україна Соборна! Ми − це Україна! Під час ланцюга єдності звучав Гімн України у виконанні всіх учасників.