У Приютівській громаді введуть посаду вихователя безпеки

  • 848

Фото без опису

Якість освіти втрачає свою цінність, якщо життю та здоров’ю здобувачів освіти або працівників закладу під час освітнього процесу загрожує небезпека. Створення безпечного освітнього середовища складається з багатьох компонентів, дотримання чималої кількості вимог ? будівельних, санітарних та інших, а також потребує координації зусиль великої кількості людей ?  насамперед засновників закладів освіти, територіальних правоохоронних органів, керівника закладу і, звичайно, самих учасників освітнього процесу: учнів, студентів, батьків, педагогічних працівників.

Для створення безпечного освітнього середовища для дітей, удосконалення партнерства та комунікації поліції, рятувальників, закладів освіти, громади, батьківського та учнівського врядування ? у відділі освіти, молоді та спорту Приютівської селищної ради подали анкету для участі в проєкті «Вихователь безпеки». Його метою є впровадження відповідальної особи, до повноважень якої будуть акумульовані функції щодо створення безпекового середовища у закладах освіти для дітей та педагогів під час освітнього процесу.

Це буде не поліцейський, а вихователь, який пройде відповідний відбір і навчання на базі навчальних закладів системи МВС. Він буде розуміти специфіку роботи з дітьми, орієнтуватися в тих проблемах, які сьогодні є, в тому числі в законодавчій площині, а також орієнтуватися на міжнародні практики. Вихователь безпеки постійно перебуватиме в школах і взаємодіятиме з поліцейськими офіцерами громади, батьками, дітьми та адміністрацією шкіл.

Проєкт «Вихователь безпеки» реалізовується за ініціативи Міністерства внутрішніх справ України та Національної поліції України у співпраці з Міністерством освіти і науки України, Міністерством розвитку громад та територій України, освітнім омбудсменом України, Асоціацією міст України, Асоціацією об’єднаних територіальних громад, Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та власне громадами.