На черговому засіданні виконавчого комітету розглянули ряд важливих питань

  • 484

Фото без опису

На черговому засіданні виконкому розглянули заяви від мешканців Войнівського та Костянтинівського старостинських округів щодо надання їм матеріальної допомоги у зв’язку з лікуванням, а також двом жителям Приютівки як таким, що є учасниками бойових дій. За результатами розгляду заявникам надали допомогу на загальну суму 9 000 грн.

З метою відзначення ювілейних дат осіб, члени виконкому затвердили кошторис витрат для організації привітання жительки Новоселівки, яка 8 лютого відзначатиме свій 100-річний ювілей. Нагадаємо, що у 2022 році статтю витрат на вручення матеріальної допомоги ювілярам старше 90-років збільшили на 500 грн.

Наступним рішенням утворено міждисциплінарну команду для організації соціального захисту  дітей,  які перебувають у складних життєвих обставинах. У свою чергу, службі у справах дітей надали повноваження організовувати  діяльність  команди  шляхом формування її  персонального складу  для забезпечення допомоги кожній конкретній дитині, яка перебуває у складних життєвих обставинах, проведення засідань міждисциплінарної команди.

З метою соціального захисту повнолітніх недієздатних осіб та осіб, дієздатність яких обмежена, повнолітніх осіб, які за станом здоров’я не можуть самостійно здійснювати свої права і виконувати свої обов’язки, затверджено положення та оновлено склад опікунської ради при виконавчому комітеті селищної ради.

Розглянувши пропозицію Попельнастівської громади про співробітництво у сфері надання освітніх послуг дітям з особливими освітніми потребами, затверджено висновок стосовно цієї пропозиції. У висновку йдеться про недоцільність співробітництва у формі спільного фінансування комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр Попельнастівської сільської ради», адже 14 січня 2021 року було прийнято рішення про створення власної комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Приютівської селищної ради.

Наприкінці засідання члени виконкому заслухали та обговорили інформацію начальника відділу «Центр надання адміністративних послуг» про розгляд звернень громадян, які надійшли до селищної ради протягом 2021 року. У підсумку вирішено продовжити проведення моніторингу організації роботи зі зверненнями громадян, вжиття заходів щодо виявлення проблемних питань жителів громади з метою упередження надходження повторних та неодноразових звернень.