Триває читання до 125-річчя з Дня народження Євгена Маланюка

  • 826

Фото без опису

Кіровоградська обласна бібліотека ім. Д. Чижевського ініціювала проведення челенджу до 125-річчя з Дня народження українського письменника, поета та культурного діяча Євгена Маланюка. Тому бібліотеках Приютівської громади цими днями активно проходять читання поезії знаного письменника. Метою цих заходів є детальне ознайомлення читатів бібліотек з творчістю поета. Бібліотекарі прагнуть донести до якомога більшої читацької аудиторії ідеї і мистецький дух творів видатного культурного і політичного діяча.

Першими до челенджу долучилися Центральна бібліотека, бібліотека села Войнівки, села Андріївки, Недогарок, Новоселівки,  Косівки та Лікарівки. Їх фахівці читали найбільш зворушливі та популярні вірші. Разом з тим, до читання долучилися і найактивніші та заповзятіші читачі. Челендж ще триває, і тому ми закликаємо всіх охочих долучатися до нашого просвітнього заходу.

Також додамо, що творчий доробок цього самобутнього і талановитого поета довгий час  був під забороною радянської влади, яка причепила йому ярлик яскравого представника «українського націоналізму». Насправді ж він лише палко любив свою Україну, за межами якої йому довелося прожити більшу частину життя.