Незахищеним категоріям населення Приютівської громади нагадали правила експлуатації пічним опаленням

  • 779

Фото без опису

У Приютівській територіальній громаді провели профілактичні рейди з представниками Олександрійського РУ ГУ ДСНС України в Кіровоградській області, соціальними працівниками КУ «Центр надання соціальних послуг» та головним спеціалістом з цивільного захисту Приютівської селищної ради Володимиром Дудкою щодо дотримання правил пожежної безпеки при користуванні пічним опаленням.

В ході проведеного рейду особливу увагу було акцентовано на відповідність технічним вимогам систем опалення в будинках осіб похилого віку та осіб з інвалідністю, які отримують послуги КУ «ЦНСП» у відділенні соціальної допомоги вдома. Поряд із цим, спеціалістами надавалися практичні рекомендації щодо дотримання правил пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення.

Незахищеним категоріям населення пояснювали, що небезпека пічного опалення обумовлюється тим, що кожна піч ? це вогнедіюче джерело. Частіше за усе пожежі відбуваються з причини перегрівання печей, появи у цегляній кладці тріщин, а також в результаті застосування для розтоплювання печей горючих і легкозаймистих рідин, випаданні з топки або зольника вуглин.