Формування інтелектуального потенціалу громади

  • 988

З метою виявлення та підтримки обдарованої молоді, розвитку її інтересів, схильностей та природних обдарувань щороку в Україні проводять Всеукраїнські олімпіади з базових дисциплін.

З 15 січня триває ІІІ (обласний) етап Всеукраїнських учнівських олімпіад в Кіровоградській області. Всього 11 учнів Приютівської громади взяли участь в обласному етапі олімпіад. Результатом наполегливої роботи здобувачів освіти та їх учителів є два призові місця:

  • Бойко Катерина, учениця 9 класу Протопопівського ЗЗСО І-ІІІ ст. (вчитель Кищенко Анастасія Василівна) — ІІІ місце в ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з трудового навчання;
  • Спересенко Валерія, учениця 8 класу Войнівського ЗЗСО І-ІІІ ст. (вчитель Балацький Леонід Юрійович) — І місце в ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії.

Також з метою популяризації творчої спадщини Т.Г. Шевченка 11 грудня 2021 року в Кіровоградській області було проведено ІІІ (обласний) етап мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка серед учнів закладів загальної середньої освіти. 30 учасників конкурсу продемонстрували достатній рівень знань, творчий підхід до виконання завдань, їх роботи є оригінальними за змістом і формою. Дуже приємно, що серед числа переможців наша юна учасниця Абдулаєва Дінара, учениця 5 класу Протопопівського ЗЗСО І-ІІІ ст. (вчитель Циганкова Інна Петрівна).

Вітаємо з перемогою та бажаємо енергії та творчого натхнення до нових досягнень і здобутків у подальших наукових пошуках!