Бібліотечний фонд громади налічує майже 100 тисяч примірників

  • 854

Фото без опису

У Приютівській територіальній громаді діє мережа бібліотек, які є структурними підрозділами КУ «Центр культури і дозвілля» Приютівської селищної ради — 1 селищна та 9 сільських бібліотек.

У 2021 році їх книжковий фонд збільшився на 1 026 примірників, з них — 684 це надходження від Українського інституту книги в рамках Програми поповнення фондів публічних бібліотек. Центральна бібліотека Приютівської громади стала однією з небагатьох, які були відібрані для поповнення книжкових фондів. Відзначимо, що на кінець звітного періоду бібліотечний фонд громади складає вже 91 306 примірників.

Користувачі інформаційно-ресурсного центру мають вільний, безкоштовний доступ до інформаційних ресурсів, у тому числі до мережі Інтернет. Користувачі також мають змогу користуватись доступом до безпровідного високошвидкісного інтернету, використовуючи власні пристрої.

Працівникам бібліотек в інформаційно-ресурсному центрі надавалася допомога по виконанню довідок на замовлення користувачів сільських бібліотек, оформленню наочності, допомога в пошуку і оформленні сценаріїв масових заходів, виданні друкованої продукції, створенню наочності, пошуку потрібної інформації в мережі Інтернет, роботі з електронною поштою та месенджерами.

Впродовж минулого року на базі Центральної бібліотеки проведено 10 (десять) виробничих нарад, семінарів, практикумів «Роль публічної бібліотеки в сучасних умова», «Підведення підсумків роботи за перше півріччя 2021 року» та семінар-практикум «Бібліотека – центр громади: сучасне бачення якісного обслуговування».

На нарадах висвітлювались питання:

  • підведення підсумків роботи за перше півріччя 2021 року;
  • ознайомлення, щодо обліку документів;
  • щодо проведення бібліотечних заходів в літній період;
  • підготовка та участь у святкуванні 30ти річчя Незалежності України;
  • звіти працівників за перше півріччя та подальше планування роботи;
  • звіти працівників за 2021 рік та планування роботи на 2022 рік.

Протягом 2021 року проводилися заходи по патріотичному вихованню населення, пропагуванню здорового способу життя, народознавству, краєзнавству, до ювілейних та календарних дат, а також заходи з популяризації книги та читання, творчості письменників. Свою роботу, працівники бібліотек, постійно висвітлюють на бібліотечних сторінках в соціальних мережах, зокрема веб-сайті громади.

У діяльності бібліотек громади присутні різні види соціального партнерства. Зокрема, різноманітними є форми співробітництва бібліотек із органами місцевого самоврядування, закладами освіти та культури.