У Косівці провели гідродинамічне очищення свердловин

  • 332

Фото без опису

Проблеми зі свердловинами (основної та резервної) були обумовлені потраплянням піску й інших домішок в експлуатаційну колону через несправність обсадного фільтру. Обстеження відбувалося за допомогою відеозйомки, яка полягала в опусканні відеокамери в ствол свердловин. За результатами комплексного обстеження було складено гідрогеологічний висновок та погоджено з фахівцями подальший план дій.

Для відновлення нормальної роботи свердловин фахівці застосували гідродинамічний метод прочищення. Вода під тиском подавалася всередину свердловин і таким чином відбулося промивання фільтрової частини свердловини. Це дозволило повністю відновити дебіт свердловин, викачати всі опади та відкладення, що дозволило покращити якість води до початкового рівня.

Наступним етапом у пошуках шляхів водозабезпечення стане очищення водогону (вул. Діброви, район току) від піщаних залишків. На період аварійно-відновлювальних робіт для косівчан організовано підвезення питної води до будинків транспортом Місцевої пожежної охорони Приютівської селищної ради.