Зі 100-річчям привітали найстаршу жительку Новоселівки

  • 333

Сьогодні, 8 лютого, у Приютівській територіальній громаді неординарна і дуже приємна подія: свій 100-річний ювілей святкує мешканка села Новоселівка Ганна Михнюк.

Вітаючи ювілярку, заступник селищного голови Тетяна Панета, секретар ради Вікторія Лисенко та староста округу Олександр Кива побажали іменинниці міцного здоров'я, наснаги, благополуччя, сімейного затишку та щасливих років життя.

Під час зустрічі Ганна Яківна охоче поділилася своїми родинними спогадами із дитинства, нелегких життєвих сторінок, адже їй та рідним довелося пройти чимало випробувань та буремних подій, непростих і вирішальних моментів минулих років та сьогодення.

Народилася жінка в селі Янче-Руднє Житомирської області. В сім'ї було 7 дітей, з них — 3 хлопці і 4 дівчини. Наша ювілярка, була п'ятою в батьків. В школу пішла, втім закінчила лише один клас. Так склалося життя, що в 1933 році, від голоду помер батько і мама не мала змоги віддати дітей до школи. Ганна, допомагала матері по господарству, помічниця була ще та, завзята. Та прийшла війна, і насильно вивезли Ганну до Берліну. Разом з іншими працювала на авіаційному заводі з 1942 по 1945 рік.

Після визволення радянськими військами разом з нашими полоненими йшли пішки до річки Одер 200 км, а вже звідти добиралися поїздом додому. В 1945 році вийшла заміж за Михнюка Пилипа, в шлюбі народили 5 дітей — 2 сини і 3 дочки. Найменшій дочці було 5 років, як вона захворіла і померла. До пенсійного віку працювала в колгоспі різноробочою. У 1987 році переїхали до Кіровоградщини. Велику сім'ю має ювілярка — 3 дітей, 2 зятя, 1 невістку, 7 внуків, 13 правнуків та 2 праправнуків.

Ціле століття відміряла доля Ганні Яківні, щедро наділивши її непростими випробуваннями, укріпивши її силу, втратами рідних, дорогих людей, додавши мудрості, щедро наділивши радістю зустрічати кожен прожитий день, дарувати добро рідним, оточуючим і просто любити свій рідний край, де народилася і прожила свій вік.