Авторська казка учениці Користівського ліцею визнана одною з кращих в обласному конкурсі

  • 638

Фото без опису

У Кіровоградському обласному ЦДЮТ підбили підсумки конкурсу авторських казок «Пригоди в Країні Толерантності», в якому писемно-літературний твір «Сніжинки-чарівниці» від Користівського ліцею Тамари Архіпової, у молодшій віковій категорії (7-10 років) — зайняв третє місце.

Казка учениці 4-го класу визнана членами комісії як такою, що має самодостатню закінчену історію, розкриває  запропоновану тему конкурсу та чітким сюжетом. Її робота може бути залучена до участі у різноманітних конкурсах, зокрема фестивалях та інших творчих заходах.

До участі в конкурі запрошувались представники євроклубів та органів учнівського самоврядування, учні і вихованці закладів загальної середньої та позашкільної освіти, літературно обдарована молодь закладів позашкільної, професійної (професійно-технічної) освіти.


 

Казка «Сніжинки-чарівниці»

У царстві матінки Зими розпочалося свято сніжинок. Закружляли ніжні створіння у веселому хороводі, хизуючись витонченою красою.

Тишу порушив дитячий плач, такий болісний розпачливий. Круговерть сніжинок зупинився, і вони побачили маленького хлопчика в інвалідному візочку. Сльози котилися з його сумних очей. Сніжинки закружляли навколо нього, ніжно торкаючись обличчя, рученят.

- Що? Що з тобою?

- Ніжки мої не можуть ходити.

- Ми допоможемо тобі.

Підхопивши хлопчика із візка, підняли його високо над землею. З висоти було видно засніжені поля, дерева-велетні, гори виблискували крижаними вершинами. В цьому польоті дитині було радісно на душі. Це було незвідане щастя.

Вони повільно опустили на візочок збентежене хлопча.

- До побачення! Вір у свої сили! Ти будеш ходити! – проспівали і полетіли далі.

З очей хлопця котилися сльози щастя. А місяць з небес послав йому промінчик добра, який потрапив у самісіньке серце.

- Люди, робіть добро, у вас ще є час. Чим більше ви віддаєте його тому, хто це потребує, тим щасливіші ви будете!