Культпрацівники підвели підсумки минулого року

  • 565

Фото без опису

Сьогодні, 9 лютого, працівники культури Приютівської громади підбили підсумки роботи за минулий рік. А також зосередили свою увагу на формуванні і розвитку пріоритетних напрямків діяльності сільських клубів та сільських бібліотек в умовах сьогодення.

Першою з вітальним словом до присутніх звернулася директор КУ «Центру культури і дозвілля» Дарія Ратушняк та зупинилася  на пріорітетних напрямках роботи у цій сфері.  Наступним спікером стала завідувач сектору культури, туризму та культурної спадщини – Олена Прокопова. Вона підсумувала все, що стосувалося звітів, а потім говорила про виконання Програми розвитку культури, туризму, мистецтва та охорони культурної спадщини на 2022-2025 роки. Про особливості роботи бібліотек у минулому році розповідала завідувачка Центральної бібліотеки Приютівки – Наталія Солдатенко.

А методисти КУ ЦКД Наталія Луценко та Валентина Портна змістовно, цікаво та з метою надання методичної і практичної допомоги керівникам аматорських колективів, говорили про розвиток аматорського мистецтва та розвиток зеленого туризму на територіях. Наталія Луценко акцентувала увагу присутніх на важливості залучення населення до аматорських колективів, виховання естетичного та культурного збереження нематеріальної культурної спадщини місцевості, і розвиток народної творчості.  

А наостанок до всіх присутніх звернулася заступник Приютівського селищного голови – Тетяна Панета. Вона зосередила увагу культпрацівників на здобутках закладів культури, їх утриманні та фінансуванні. Говорила і зокрема про підтримку проведення спільних заходів для кожного окремого мистицького жанру, про художню самодіяльність та майстрів народного мистецтва.

Всі присутні також відзначили, що проведення подібних заходів значно активізую творчу та культурно- мистецьку діяльність в громаді. І щоб краще контактувати та мати спільні діалоги треба частіше збиратися разом. Адже на таких заходах можна почути чимало корисної інформації, поділитися своїм практичним досвідом, а за необхідності завжди можна отримати кваліфіковану допомогу від працівників методичного кабінету.