Збільшення терміну дії, оплата комуналки та 500 грн за бустер: уряд розширив програму «єПідтримка» для вакцинованих

  • 536

Фото без опису

Кабінет міністрів розширив програму «єПідтримка», яка передбачає виплату за вакцинацію проти коронавірусу.

Відповідну постанову ухвалили на засіданні 9 лютого.

Раніше повністю вакциновані українці могли отримати тисячу гривень на чотири місяці. Якщо за цей час кошти не витратити, віртуальний рахунок закриють. Тепер же термін дії виплати збільшили до 9 місяців із дня зарахування коштів.

Крім того, з 14 березня українці, які зробили бустерне щеплення, зможуть отримати додатково 500 грн.

Також уряд дозволив літнім людям від 60 років та людям з інвалідністю І та II групи за допомогою тисячі за вакцинацію оплатити комунальні послуги.

Що таке «єПідтримка»?

«єПідтримка» ? це програма підтримки, за якою українці, які пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусу, можуть отримати тисячу гривень. А за бустерне щеплення — додатково 500 гривень.

Ці гроші можна витратити лише на визначені категорії: книжки, спортзали, квитки в кіно, театр, музеї, на концерти чи поїздки Україною ? і в такий спосіб підтримати бізнес, який найбільше страждає через карантин.

А з 24 січня дозволили витрачати кошти ще й на ліки, але лише людям від 60 років. Купувати їх можна як офлайн, так і онлайн.

Із 7 лютого програму розширили на підлітків від 14 років. Свою тисячу вони також можуть витратити на освітні курси та канцтовари.

Щоб отримати гроші, потрібно відкрити віртуальну картку в одному з банків-партнерів. Зняти їх із картки, переказати на іншу картку чи витратити на інші категорії товарів та послуг не вийде.

Розраховуватися цими грошима можна буде онлайн та офлайн, але тільки в зазначених категоріях українського бізнесу. Банки розпізнаватимуть COVID-тисячу в разі оплати карткою за допомогою МСС-кодів.