Поліцейські офіцери громади спільно з рятувальниками навчали населення правилам безпеки

  • 534

Фото без опису

Поліцейські офіцери громади Олександрійського РВП ОВП ГУНП спільно з працівниками Служби порятунку Кіровоградщини продовжують навчати населення правилам безпечної життєдіяльності, зокрема о цій порі актуальним залишається питання безпечного перебігу опалювального сезону. Оскільки основними причинами пожеж у зимовий період є порушення правил експлуатації пічного й газового опалення, коротке замикання електромережі, невчасне усунення несправностей в електрообігрівачах.

З метою попередження пожеж, травмування і загибелі людей під час різних надзвичайних ситуацій 10 лютого вони провели інформаційно-роз’яснювальну роботу серед жителів Приютівської територіальної громади.

У процесі спілкування із селянами рятувальники наголосили, що категорично забороняється користуватися несправними і саморобними електроприладами, залишати їх увімкненими без нагляду, залишати без нагляду дітей у приміщеннях, де працюють електроприлади, газові плити або розтоплена грубка. Крім того, рятувальники рекомендували систематично перевіряти вентиляцію, очищати димоходи від сажі, а також не ремонтувати самостійно електро- та газові прилади, натомість звертатись до кваліфікованих спеціалістів.

Окрім усього, з настанням холодів температура повітря знижується, річки та озера покриваються тонкою кригою і на людину чекає ще одна небезпека – загроза провалитись під лід. Тож організатори рейдів нагадали громадянам правила поведінки на зимових водоймах.