На сесії розглянули важливі питання життєдіяльності громади

  • 579

Фото без опису

11 лютого відбулася чергова сесія селищної ради. Здебільшого затверджені рішення стосувалися земельних питань, звітів від структурних підрозділів селищної ради, внесення змін до цільових програм тощо.

Першим рішенням присутні затвердили звіт селищного голови про діяльність виконавчих органів ради, у тому числі про здійснення державної регуляторної політики виконавчими органами селищної ради за 2021 рік. Далі депутати прийняли до уваги звіти про виконання Програми соціально-економічного розвитку, виконання бюджету за 2021 рік, хід виконання Програми розвитку освіти.

Керуючись постановою Кабінету Міністрів України від 19.06.2019 року №532 «Про затвердження Положення про опорний заклад освіти», з метою рівного доступу дітей шкільного віку до якісної освіти, забезпечення всебічного розвитку особи, а також допрофесійного навчання незалежно від місця проживання, раціонального і ефективного використання наявних ресурсів селищна рада вирішила присвоїти Войнівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів статусу опорного закладу загальної середньої освіти в Приютівській громаді.

З метою забезпечення відшкодування витрат за перевезення окремих пільгових категорій громадян автомобільним транспортом на приміських автобусних маршрутах загального користування, внесено зміни в Програму фінансування таких видатків. Зокрема, в новій редакції викладено розрахунок до проекту кошторису по пільговому проїзду автомобільним транспортом окремих категорій громадян, за яким прогнозна потреба на 2022 рік становить 900,00 тис. грн.

Враховуючи висновки постійних комісій селищної ради, депутати також внесли зміни до Програми протидії злочинності, профілактики правопорушень та поліпшення охорони публічного порядку. Для вирішення питання щодо придбання запасних частин, аксесуарів, комплектуючих, витратних матеріалів та оплати послуг з поточного ремонту службових автомобілів, які використовуються поліцейськими офіцерами громади. У 2022 році обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації перерахованих заходів становитиме 250,00 тис. грн.

На завершення сесії внесено зміни до рішення від 24 грудня 2021 року №537 «Про бюджет Приютівської селищної територіальної громади на 2022 рік», у тому числі: збільшено дефіцит загального фонду бюджету в сумі 1 707 805,00 грн; збільшено дефіцит спеціального фонду бюджету в сумі 2 936 460,00 грн; збільшено видатки бюджету в сумі 4 644 265,00 грн.