Їх життя обпалене війною

  • 517

Фото без опису

Щорічно 15 лютого український народ віддає глибоку шану солдатам і офіцерам, які пройшли війну а Республіці Афганістан та інших «гарячих точках» планети. І цьогоріч до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав в закладах освіти та культури Приютівської громади відбулися зустрічі-пам’яті з воїнами-інтернаціоналістами, які проживають на відповідних територіях.

Зокрема, у Цукрозаводському закладі загальної середньої освіти провели тематичний захід «Афганістан — синонім людського лиха», на який запросили воїнів-афганців — Віктора Гуртового, Валентина Кондрескула та Генадія Соколенка.

«15 лютого ми згадуватимемо захисників і захисниць України, незалежно від того, де вони поклали своє життя – у різних куточках світу чи на теренах нашої держави. Для нас вони залишаться прикладом мужності, героїзму, честі та гідності, яку ці люди проявили, виконуючи свій обов’язок та захищаючи нашу державу», — звернувся до присутніх селищний голова Андрій Коломійцев.

Далі ветерани поділилися зі старшокласниками своїми спогадами про ті буремні роки, звернулися до молоді із закликом бути вірними своїй Вітчизні, гідно захищати її від ворогів. На завершення присутні хвилиною мовчання віддали данину пам’яті загиблим воїнам-афганцям.

Напередодні, в селі Протопопівка у Центрі культури і дозвілля відбулася урочиста зустріч з воїнами-інтернаціоналістами, які проживають на цій території. На захід завітали – Микола Яценко, Олександр Суморока, Микола Гарасюта та Корюн Аветісян.

Також на цей захід завітали і представники органів місцевого самоврядування. А саме – заступник Приютівського селищного голови – Тетяна Панета, та секретар селищної ради – Вікторія Лисенко. Тетяна Григорівна поділилася з присутніми своїм життєвим досвідом і переживаннями, які стосувалися війни в Афганістані. А Вікторія Анатоліївна підкреслила, як важливо проводити саме такі патріотичні заходи, в яких озвучується гордість за своїх земляків, любов до батьківщини та вшанування пам’яті старших поколінь.

Гостям на цій зустрічі присвячували художні номери солісти та вокальний гурт «Криниченька». У фойє працювала виставка «Солдат війни не вибирає», підготовлена бібліотекарем Ніною Лазаренко.

Подібний захід днями пройшов і в Березівці. Мав назву «Ти вічний біль Афганістан». Об’єднав воєнів-інтернаціоналістів, які проживають у цім селі. Зокрема там були присутні - Алла та Григорій Артемчуки, які рік провели в Афганістані. Для всіх гостей спочатку був проведений концерт, а потім він продовжився в неформальній обстановці – під час круглого столу. Піднімали настрій гостям виступи учасників художньої самодіяльності, які подарували їм зворушливу і позитивну програму.